09
Lip
Hitovi: 184

Grad Orahovica od danas  i službeno ima gradonačelnicu, budući da je novoizabrana gradonačelnica, Ana Marija Petin, danas  preuzela vlast od svoga prethodnika, Josipa Nemeca, koji je gradonačelničku dužnost obnašao u protekla  tri mandata.

Uz bivšeg gradonačelnika Nemeca i njegove  najbliže suradnike,  preuzimanju gradske izvršne vlasti, pored gradonačelnice Petin, bio je nazočan i njezin zamjenik, Dalibor Fofonjka.

Gradonačelnica Petin je kazala kako će , zajedno sa svojim zamjenikom, Daliborom Fofonjkom,  narednih dana anlizirati  sva  preuzeta izvješća  kako bi se upoznali sa stanjem u gradu,  i najavila da će provoditi program temeljem kojeg su dobili povjerenje birača. To konkretno znači, kazala je gradonačelnica, da će se u vođenju Grada, "bazirati na razvoju gospodarstva". Budući počinje i turistička sezona na Jezeru, gradonačelnica je najavila i konkretne aktivnosti vezane uz, posebno, kupališnu sezonu, te novi način rada na Jezeru.

"kada sam preuzeo  dužnost gradonačelnika,  Grad je bio u minusu oko 600.000 . bez projekata, bez programa i razvojnih vizija, a danas je na gradskim računima  oko 15 milijuna kuna ", kazao j bivši gradonačelnik, Josip Nemec. Čestitajući svojoj nasljednici izrazio je uvjerenje da će ona, sa svojim zamjenikom  i suradnicima, privesti kraju započete gradske projekte i  "voditi Grad u smjeru razvoja", i u tom joj obećao punu potporu.

06
Lip
Hitovi: 196

Ana Marija Petin novoizabrana je gradonačelnica Orahovice, koja je u nedjeljnom drugom krugu izbora za gradonačelnika Orahovice pobijedila svoga protukandidata, Josipa Nemeca .

HSS-ovoj kandidatkinji Ani Mariji Petin, birači su dali 1.396 glasova ili 49,87 posto, a HDZ-ov kandidat, Josip Nemec, koji je pokušao izboriti četvrti gradonačelnički mandat, dobio je 1.347 glasova, ili 48,12 posto.

Opširnije...

24
Tra
Hitovi: 119

Obavještavamo slušatelje da će sutra (25. 04.) tijekom poslijepodneva, od 13 sati, dolaziti do povremenih smetnji u emitiranju programa.

Razlog su radovi na servisiranju opreme na odašiljaču Radio Orahovice.
21
Tra
Hitovi: 117

Po pozivu predsjednika MO Donja Pištana, Marija Kolara, u utorak je  u Donjoj Pištani održan Zbor građana. To je jedan u nizu zborova građana koji se održavaju tijekom ovoga mjeseca u mjesnim odborima na području Grada Orahovica.

Opširnije...

14
Tra
Hitovi: 81

Jučer su u prostoru gradske uprave potpisani ugovori o međusobnoj suradnji između Grada Orahovice i gradskih Udruga.

Uz prisustvo gradonačelnika Josipa Nemeca predsjednici udruga potpisali su ugovore koji će im omogućiti korištenje sredstava koja su im  dodijeljena iz proračuna Grada. Gradonačelnik Nemec zahvalio je nazočnima na dosadašnjoj suradnji uz nadu da će i tijekom ove godine suradnja ostati jednako dobra.
31
Hitovi: 104

Pod predsjedanjem predsjednika , Miroslava Tota, održana je jučer ponovljena izvanredna izborno-izvještajna skupština Zajednice športskih udruga grada Orahovice. Na skupštini je bilo nazočno 22 od ukupno 34 člana. Nakon podnošenja svih izvješća dosadašnje rukovodstvo razriješeno je dužnosti te se pristupilo izboru novog.

Opširnije...

16
Hitovi: 161

Jučer je po pozivu predsjednika, gradonačelnika Josipa Nemeca, održana sjednica Odbora za kulturno-turističke manifestacije. Riječima pohvale  predsjednik Odbora prokomentirao je nedavno održane manifestacije Dječje maškare i Dječji maskembal .

Nazočni članovi odbora raspravljali su o nadolazećim manifestacijama, obilježavanju Dana grada, Uskrsnom doručku i Orahovačkom proljeću.

Opširnije...

02
Hitovi: 176

Na REGIONALNOM 55. hrvatskom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa održanom u Glazbenoj školi Jastrebarsko u Jastrebarskom u III. kategoriji, disciplina bisernica, učenik 6. razreda tambure PO Orahovica, Matej Orina, osvojio je 1. nagradu.

Opširnije...

27
Vel
Hitovi: 134

Po pozivu predsjednika Maria Vide održana je jučer izborna skupština biciklističkog kluba LOOD Orahovica.

U 2016.g. klub je ostvario vrhunske rezultate u natjecateljskom i organizacijskom pogledu, također je povečao broj članova sa 15 na 21.

Opširnije...

10
Vel
Hitovi: 124

U petak, 17. veljače, u vremenu od 10,30 do 12,30 sati u prostorijama LAG-a "Papuk" građani će još jednom imati priliku zatražiti besplatnu pravnu pomoć od studenata Pravnog fakulteta Osijek, odnosno volontera Pravne klinike "Osijek PRO BONO".

Opširnije...


                                                      

 

 

Tko je online

Imamo 74 gostiju i nema članova online

Broj posjeta

457491
Danas
Jučer
Ovaj tjedan
Prošli tjedan
Ovaj mjesec
Prošli mjesec
74
119
1246
303128
4815
5626