27
Vel
Hitovi: 9366

Radio Orahovica djeluje od 25. prosinca 1968. godine. Utemeljena je u okviru tadašnjega Centra za kulturu, a kasnije Narodnog sveučilišta "Robert Domanji", koje je statutom verificiranim od strane Općinskog viječa Orahovica 25. listopada 1994. promijenilo ime u Pučko sveučilište Orahovica.

U sve vrijeme nepunih 36 godina rada, pa i danas, ova je radio postaja jedino sredstvo javnog priopćavanja na području Grada Orahovica i susjednih općina Zdenci, Crnac i Čačinci. Svoju zadaću uspješno je i na zadovoljstvo gradana obavljalo sve to vrijeme, a osobito u periodu srbočetničke agresije na Hrvatsku. Na području bivše općine Orahovica tijekom 1991. godine nalazila se prva crta bojišnice, pa je radiopostaja tijekom 24-satnog dnevnog emitiranja bila u službi hrvatskih obrambenih snaga. Pravovremeno obavješćivanje pučanstva djelovanjem radio postaje pridonijelo je uspješnosti obrane ovog dijela Slavonije i sprečavalo paniku i odlazak mještana na sigurnija područja. Na taj način izravno je smanjen broj hrvatskih prognanika.

Za uspješnost svoga djelovanja Radio Orahovica primila je i brojna priznanja i zahvale, a ovdje navodim samo neke subjekte koji su se o tome pismeno očitovali: 132. brigada Hrvatske vojske, Udruga hrvatskih dragovoljaca domovinskog rata, HVIDR-a, Klub Vukovaraca, Agape-Humanitarna djelatnost, Općina Zdenci, Grad Orahovica, Crveni križ Orahovica te brojna športska i kulturna Društva.

Zbog svega navedenog, uvjereni smo da će nam dodjeljivanjem koncesije biti omogućen nastavak tako uspješnog djelovanja.


                                                      

 

 

Tko je online

Imamo 75 gostiju i nema članova online

Broj posjeta

457491
Danas
Jučer
Ovaj tjedan
Prošli tjedan
Ovaj mjesec
Prošli mjesec
74
119
1246
303128
4815
5626